tiistai 1. lokakuuta 2019

Kotona kaltereiden takana

Aamuisin tiiraillessa ikkunasta päivän sääolosuhteita teen sen kaltereiden takaa. Ei, en ole vankilassa vaan nykyisessä kodissani Punta Primassa. Sen jokaisessa ikkunassa on kiinteät kalterit eli niitä on mahdoton avata ilman työkaluja.
Tästä ei tulla sisään eikä ulos
Kalterit luovat turvallisuuden tunnetta meille ensimmäisen kerroksen asukeille, etenkin kun keittiösyvennyksen ja vessan ikkunat ovat porraskäytävän puolella. Kyllä, luit aivan oikein! Me pidämme niitä usein auki tuuletuksen vuoksi, etenkin kesähelteillä.

Vessan ikkunan yritämme muistaa laittaa kiinni asioilla käydessämme
Kalterit luovat myös turvattomuutta. Tässä yönä eräänä pohdiskelin unta saamatta, miten vähäiset pelastumismahdollisuudet meillä olisi tulipalon sattuessa. Pääsisimme ulos asunnosta ainoastaan rappukäytävään tai parvekkeelle.  
Neuroottisen luonteeni vuoksi palo ei takuulla olisi meiltä lähtöisin, joten se todennäköisesti uhkaisi juuri rappukäytävän puolelta. Löytäisimmekö muhkeista avainnipuistamme  riittävän nopeasti parvekkeen oven avaimen? Nipuissa on kotioven avaimen lisäksi alueen portin, porraskäytävän, autohallin, postilokeron, parvekkeen ja allasalueen avain ja näiden lisäksi yksi, jolle emme ole vielä löytäneet sopivaa lukkopesää.


Mikä seitsemästä avaimesta kuuluikaan tähän?!

Yön pitkinä tunteina minua hieman lohdutti ajatus, että parvekkeelle päästyämme olisi uima-allas heti sen takana. Olisihan siinä kiipeämistä, mutta pelko (ei Red Bull) antaa siivet.

                                                  Parvekkeen aita on yli 160 cm korkea


Palovaroitin ei kuulu espanjalaiskodin vakiovarusteisiin, mutta kai siihen on uhrattava muutama euro. Hankinnan jälkeen ei ainakaan tule paisteltua ruokaa liian kypsäksi:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti